Snobrød - posebrød (bagepulver)

 Man ved ikke helt, hvornår mennesket begyndte at bage brød. Der er forskellige beretninger i f.eks. biblen, og enkelte grave fra oldtiden, hvor man har fundet brød. De ældste brød i verden er fundet i en kongegrav, og er ca. 6000 år gamle. De første brød man har bagt, har sikkert været fladbrød, som blev bagt i solen eller lagt på store sten, som blev opvarmet i bålet. Det er også sandsynligt, at dejen har været snoet rundt om en pind og holdt ind over gløderne, ligesom vi gør i dag. Ifølge biblen ved man, at man på Abrahams tid bagte brød hos nomadefolket. Nomaderne boede i telte, og man går derfor ud fra, at brødet blev bagt over bålet. 

Jeg har ofte været på ture med mine elever. Når det kan lade sig gøre, tænder jeg et bål, og så skal der naturligvis bages snobrød. Denne opskrift bruger jeg ofte. Børnene laver selv deres egen dej, og opbevarer den til den skal bages.

Denne opskrift er uden gær. Det gør brødet et smule tungt, men børnene er vilde med det. Du kan komme forskellige krydderier i som oregano, basilikum eller brændenælde. Den er specielt velegnet, når det er koldt i vejret.

Opskriften er til 1 person (et brød).



Download opskriften her: Snobrød - posebrød (bagepulver)

Kommentarer